Megvalósítás


Alapokmány

Azoknak a szervezeteknek, akik az Európai Szolidaritási Testületben szeretnének projektet megvalósítani, be kell tartaniuk a ITT elérhető alapokmányban foglaltakat.

 

Placement Administration and Support System (PASS)

A megfelelő tevékenységtípusra (önkéntesség, foglalkoztatás) és funkcióra (támogató, fogadó) vonatkozó Quality Label megszerzését követően a szervezetek elérést kapnak a Placement Administration and Support System (PASS) felülethez, ahol lehetőségük van a (csak tervezett vagy már támogatott) projektjüket promotálni, illetve résztvevőket keresni az Európai Szolidaritási Testület portálján regisztrált fiatalok között.

A felület elérhető ITT.

Használatához útmutató elérhető ITT

A projekt minőségének biztosítása:

A projekt megvalósítás során az Európai Bizottság az alábbiakat biztosítja a szervezeteken keresztül a résztvevők számára:

  • Általános Online Képzés: a fiataloknak segít a felkészülésben a projekt megkezdése előtt.
  • Online Nyelvi Támogatás: a szolgálatukhoz szükséges nyelvet tudják a fiatalok fejleszteni ezen a felületen. Az itt elérhető szintfelmérő minden résztvevő számára elérhető, kitöltése javasolt. A kurzus azok számára érhető el, akiknek ezt a pályázat beadásakor megigényelték.
  • Tréningek: a nemzeti iroda szervezi a résztvevő fiatalok számára szolgálatuk idejének megfelelően:
  • Megérkezés utáni 5 napos képzés, amelyre meghívást kap minden fiatal, aki 2 hónapnál hosszabb projektben vesz részt. Fő célja, hogy segítse a résztvevő fiatalokat a fogadó ország kultúrájába való adaptálódásban, illetve felkészítse őket az Európai Szolidaritási Testületben való aktív részvételre, jogaikra és kötelezettségeikre.
  • Félidős értékelő találkozó, amelynek 4 napjára meghívást kap minden fiatal, aki 6 hónapnál hosszabb projektben vesz részt. Fő célja, hogy segítse az fiatalt reflektálni az átélt tapasztalatokra, tudatosítsa a tanulási folyamatot és a fejlődését.

Ezen felül része minden Európai Szolidaritási Testület keretei között megvalósuló projektnek: a kiutazás előtti tréning, amelynek megvalósítása a résztvevő szervezetek feladata, valamint az évente megrendezésre kerülő országos eseményen való részvétel a szolgálatuk befejeztével a küldő országukban.

  • Mentorálás: ennek biztosítása a pályázó szervezet kötelessége. Célja a fiatalok támogatása a tanulási folyamatukban és személyes fejlődésükben a projekt során. Kapcsolódó részletek a pályázati útmutatóban. A magyar nemzeti iroda képzéseket is biztosít mentorok számára, amelynek részletei ITT érhetőek el.
  • Biztosítás: A program minden résztvevője számára, akik nemzetközi projektben vesznek részt kötelezően rendelkezniük kell Európai Egészségügyi Kártyával, amelynek birtokában egy másik tagállamban a küldő országbeli egészségbiztosítás terhére vehetnek igénybe – orvosilag szükséges – egészségügyi szolgáltatásokat. Az Európai Bizottság ezen felül szerződésben áll egy magán biztosítóval, amely kiegészítő szolgáltatásként igénybe vehető azokban az esetekben, amikor a résztvevő nem jogosult az ingyenes Európai Egészségügyi Kártyára vagy az fogadó ország egészségügyi rendszere nem fedezi az orvosilag szükséges kezelést. A biztosítás megkötése a pályázó szervezet feladata.
  • Youthpasssegíti a fiatalokat a tanulási folyamatuk nyomon követésében, illetve a szolgálat végén kiállított dokumentumban ezt hivatalos formában tudják dokumentálni és felhasználni a jövőben.
     

Disszemináció, projekt eredményeinek terjesztése

Az Európai Szolidaritási Testület keretei között kiemelten fontos a projektek, illetve eredményeiknek láthatóságát biztosítani.

Ennek módjáról és mikéntjéről a Pályázati útmutató Annex I. részében található iránymutatás.

Kommunikációs anyagok elérhetőek ITT.

 

Szerződéskötés

Feltöltés alatt…

 

Beszámolás folyamata

A Mobility Tool+ az Európai Bizottság által kifejlesztett és 2014 decemberében megnyitott, projektkövetést és beszámoló készítést támogató webes eszköz az Erasmus+ program kedvezményezettjei számára.

A Mobility Tool+ tartalmazza a projektekkel kapcsolatos legfontosabb adatokat (partnerek, projekt időszak, megítélt támogatás, stb.), a kedvezményezettekkel megkötött támogatási szerződéssel összhangban.

 A Mobility Tool+ ITT érhető el. 

A felület eléréséhez be kell lépni az EU Login (korábban: ECAS) azonosító használatával. Ez az az azonosító, amellyel a pályázó szervezetek az URF rendszerbe (a Participant Portalra) is be tudnak lépni.

 

Frissítve: 2018. szeptember 1.

Feliratkozás az önkéntes szervezeteknek szóló hírlevélre


Tempus Közalapítvány
Erasmus+ ifjúsági csoport:
1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: info@tpf.hu
Tel.:(+36 1) 237-1300
Fax:(+36 1) 239-1329
Hírlevél:
A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.